Werkwijze

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat we beiden vertrouwen hebben in elkaar en in het proces. Dit is de basis die nodig is om samen op verder te bouwen. We bespreken dan tevens je hulpvraag.

In de vervolggesprekken gaan we in op je hulpvraag door naar actuele situaties te kijken. Door de vragen die ik stel, krijg ik inzicht in hoe je precies, voornamelijk onbewust, met deze situaties omgaat. Dit inzicht geef ik je terug in een open manier door je als het ware een spiegel voor te houden. Ik begeleid je in het proces, op een eerlijke, respectvolle en oordeelloze manier met een gestructureerde aanpak.

Emoties

Een emotie is een uiting van een innerlijke behoefte. Zullen we samen onderzoeken welke behoefte dit is?

Ervaring van anderen

Wil je weten wat het jou kan opleveren?


Coachingsmethode

De methode die ik voornamelijk hanteer bij het coachen is het Neuro-Linguistisch Programmeren, ofwel NLP.

Wat is NLP?

NLP komt voort uit het onderzoeken van mensen die hun kwaliteiten op een bepaalde manier inzetten, waardoor zij bepaalde dingen doen en daarmee bereiken wat zij willen. Er wordt hierbij gekeken naar gedachtepatronen, het gevoel daarbij (ofwel de emoties) en wat men voor gedrag vertoont. Veel wordt bewust ondernomen, Maar ook zeker wordt veel onderbewust aangestuurd. Door te onderzoeken en te ontdekken 'hoe' iemand de dingen doet, kun je er ook achter komen dat en hoe je het anders kan doen.

NLP staat voor:

Neuro: houdt in dat alles wat we denken, doen en voelen en de interactie hiertussen, voortkomt uit het zenuwstelsel.

Linguistisch: onze ervaringen en indrukken, vanuit dat zenuwstelsel, geven wij met taal aan. Ieder persoon heeft een voorkeur om in een bepaald taalpatroon te denken en te communiceren. Door hier op de juiste manier op aan te sluiten kom je bij de persoon letterlijk 'binnen'.

Programmeren: verwijst naar het ontdekken van onze denk- en gedragpatronen. Wanneer we daar inzicht in hebben kunnen ze op een andere manier ge├»nstrueerd worden. Hierdoor zal er een nieuwe beleving zijn, wat leidt tot ander mentaal en fysiek gedrag.

Door NLP toe te passen kun je onder andere:

  • emoties, vastgeroeste denkpatronen en ongewenst gedrag veranderen,
  • angsten, fobie├źn, verslaving en agressie reduceren,
  • anders omgaan met spanningen, stress, burn-outklachten en perfectionisme,
  • eigen kwaliteiten en potenties, zoals zelfvertrouwen, innerlijke rust en discipline activeren,
  • je zelfbeeld verbeteren,
  • krachtiger worden in doelen stellen en communicatie.

”Nothing ever goes away, until it has taught us what we need to know.”

    T. J.:

    “ Jolanda is een coach die vanuit respect en met oprechte en liefdevolle aandacht naar je luistert en van daaruit de vinger op de juiste plek weet te leggen. Met haar passie en humor weet ze je te raken en uit te dagen om in beweging te komen. ”