Mijn ervaringen

Mijn motivatie om te werken met hypnose - in trance.

Het eerste contact dat ik had met hypnose, was de show-hypnose. Ik gruwelde daarvan.
Later toen ik me er in ben gaan verdiepen, ben ik het steeds meer als een prachtig middel gaan zien om op een respectvolle manier te werken met klachten en/of problemen waar mensen last van hebben. Ik gebruik daarom hypnose regelmatig om deze klachten en/of problemen te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.
Nu nog steeds, kan ik me verwonderen over de mooie resultaten die hiermee behaald worden in mijn praktijk.

Toepassingen

Waarvoor is hypnose inzetbaar en wanneer kies je hiervoor?

Hypnose, ofwel het werken in trance, is bij ontzettend veel klachten inzetbaar. Omdat er gewerkt wordt met het onderbewustzijn, dus eigenlijk je grote harde schijf, kunnen psychische en ook fysieke klachten verminderen en zelfs verdwijnen.

Zo valt te denken aan:
slaapproblemen
afvallen
verslavingen
stoppen met roken
depressie
angsten
stress
fobieën (zoals voor spinnen, hoogtevrees, claustrofobie, injectienaalden e.d.)
burn-out
hoofdpijn, migraine
paniekaanvallen
blijvende fysieke klachten zonder duidelijke fysieke oorzaak

Ook kunnen negatieve gewoontes, gewoontes waar je dus niet blij mee bent, hiermee veranderen. Hierdoor krijg je weer keuze in wat je wel of niet wilt doen.

Hypnose inzetten met wijsheid is natuurlijk een must. Het kan een mooie aanvulling zijn op de reguliere gezondheidszorg. Maar daar waar een arts-bezoek noodzakelijk is, adviseer ik om daar zeker naar toe te gaan.  

Hypnose - werken in trance

Hypnose – werken in trance (diepe ontspanning)

Hypnose is eigenlijk een diepe ontspanning (trance) waardoor men zich goed kan concentreren op iets specifieks. Het is niet veel anders dan dat je verzonken bent in een boek, volledig in een film opgaat of bijvoorbeeld zo bezig bent achter een computer dat je het niet eens hoort wanneer iemand je roept. Het voordeel hiervan is dat je je focus kan leggen op iets waar je graag aan wilt werken ofwel mee bezig wilt zijn, waarbij even de omgeving minder aandacht van je krijgt.

 

Deze trance-staat gebruik ik ook in mijn praktijk om klachten en problemen van mijn cliënten te verminderen of op te lossen. Door in trance te gaan kan er makkelijker contact worden gelegd met je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is als het ware je ‘intern geheugen’ waar je je ervaringen onthoudt. Je brein is je ‘werkend geheugen’. Het werkend geheugen heeft maar een beperkte capaciteit en kan daarom niet alles onthouden. Maar je onderbewustzijn wel. Je weet dus ook veel meer dan direct beschikbaar is in je brein.

Niet altijd kunnen we met ons hoofd begrijpen waarom we klachten of problemen ervaren ofwel waar ze precies vandaan komen. En het is dan vaak lastig om ze te verminderen of op te lossen.

Door met het onderbewustzijn te communiceren is dit veel makkelijker.

Vaak is in één of enkele hypnose-sessie(s) al verandering merkbaar.

 

Hypnose is niet eng!

Iedere hypnose is een zelf-hypnose. Wanneer iemand niet in trance wilt, dan lukt het niet.

Wanneer je zelf wel in trance wilt, kan ik je begeleiden om in deze staat te komen en dan werken met je onderbewustzijn. Wanneer je onder hypnose bent doe je geen dingen die je anders niet zou doen, dus dat is volledig veilig.

”Kwetsbaarheid durven tonen, maakt je een sterker persoon.”

    J.L.:

    “ Door haar manier van doen mag ze bij mij heel dichtbij komen. Kwetsbaar zijn bij haar voelt heel veilig.  ”